Home

Achtergrond 161 x bekeken

Oost-Groningen krijgt grote gemeente na fusie

Drie gemeenten in oost-Groningen willen fuseren.

De gemeenteraden van Winschoten, Reiderland en Scheemda hebben ingestemd met een voorstel om samen te gaan. Volgens de colleges van B en W van de drie gemeenten zal door de fusie de bestuurskracht toenemen en zal de dienstverlening verbeteren. Dat heeft een woordvoerder vandaag bekendgemaakt.

Eerder al hadden de drie colleges van B en W aangegeven achter de fusie te staan. Nu de drie raden daadwerkelijk het besluit hebben genomen, zal de mening van de inwoners nog worden gevraagd. In mei en juni kunnen zij hun visie op de nieuwe gemeente kenbaar maken. In september zullen de raden een definitief besluit nemen over het herindelingsadvies.

De nieuwe gemeente telt straks bijna 40.000 inwoners en wordt dan een van de grotere gemeenten in de provincie Groningen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.