Home

Achtergrond 157 x bekeken

'Onwetend over pensioen door goed vertrouwen'

Dat we weinig weten over ons pensioen komt doordat we erop vertrouwen dat onze oudedagsvoorziening wel goed geregeld is.

Mensen hoeven zich ook niet dagelijks zorgen maken over hun pensioen, maar moeten wel op momenten dat je wisselt van baan, trouwt of uit elkaar gaat als partners weten dat dit van invloed is op je inkomsten na je 65e verjaardag.

Dat concludeerde minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) woensdag met de pensioencommissie van de Sociaal-Economische Raad (SER). Commissievoorzitter Robin Linschoten klopte bij de bewindsman aan met het SER-rapport 'Op weg naar pensioenbewust zijn'.

Daarin stellen werkgevers en vakbonden dat voorlichting over het pensioen beter moet aansluiten op belangrijke gebeurtenissen in het persoonlijke leven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.