Home

Achtergrond 238 x bekeken 7 reacties

Ontwikkelaar stapt uit Science Link na intimidatie

Projectmanagementbureau Van der Looy uit Weert stopt wegens de ’onacceptabel dreigende houding’ van ’groeperingen’ met de ontwikkeling van het omstreden Science Link in Venray. Dat staat in een verklaring die het bedrijf heeft uitgegeven.

Op verscheidene activistische internetsites valt te lezen dat de huizen van enkele projectmanagers op kerstavond zijn beklad. De actie zou zijn opgeëist door het Dierenbevrijdingsfront. De politie bevestigt dat de huizen van de bestuurders in Weert die avond zijn besmeurd.

Science Link moet een groot technologiecentrum worden voor zogenoemde life sciences. Volgens de tegenstanders is de bedoeling dat er dierproeven worden gehouden.

Van der Looy Projektmanagement ontwikkelde in opdracht van de gemeente Venray en de provincie Limburg een bedrijvenpark dat zou moeten verrijzen aan de A73. Met dit 60 miljoen euro kostende project hoopt Venray hoogwaardige werkgelegenheid te scheppen, goed voor vierhonderd banen. Volgens het Dieren Bevrijdingsfront komt door het terugtrekken van Van der Looy het laboratoriumpark op losse schroeven te staan.

In een brief eiste het Dieren Bevrijdingsfront tijdens kerstacties in Weert dat Van der Looy stopt met de bouw van Science Link of het meewerken hieraan. ”Nu was het alleen maar wat verf, binnenkort zijn wij niet meer zo vriendelijk. Tot volgend jaar.”

Op diverse dierenrechtensites wordt het bedrijf Harlan, dat dieren fokt voor de proefdiersector, opgeroepen het voorbeeld van Van der Looy te volgen. Harlan wil de vestiging in het Limburgse Horst verruilen voor Science Link. Op 11 januari wordt er bij de vestiging van Harlan in het Belgische Charleroi geprotesteerd en op 18 januari in Horst.

Van der Looy wilde vandaag verder niets kwijt over deze zaak. Een woordvoerster van de gemeente Venray spreekt van een ”ernstige situatie” en noemde het ”zorgelijk” dat bedrijven zich terugtrekken na acties van dierenbeschermers.

Het college van burgemeester en wethouders beraadt zich morgen over de zaak. De woordvoerster zei dat nog geen enkel bedrijf een handtekening voor vestiging op het bedrijvenpark heeft gezet.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  laatst was er een tv spotje op tv. dat ging over terrorisme.
  daar werd ook tegen geprotesteerd door onze lieve dierenvrienden.
  het spotje is er wel gekomen, en terecht!!!
  want dit soort acties zijn gewoon TERRORISTICHE ACTIES!
  maar dat mag je dan weer niet zeggen van de rechter.
  BAH!

 • no-profile-image

  Dom

  De overheid heeft er moeite mee als bedrijven toegeven aan dit soort terroristische dreiging. Vooral als het in de krant komt. Maar ook zij staan machteloos. Kom maar met nieuwe plannen voor dit gebied, want er is geen bedrijf dat zich hier nog waagt te vestigen.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Vooral zorgelijk dat de overheid hier niets aan doet

 • no-profile-image

  Gerrit

  Dit zijn mijn inziens buitengewoon onacceptabele ontwikkelingen die zich op dit moment manifesteren in de maatschappij. Maar de politiek roept dergelijke ontwikkelingen ook gedeeltelijk over zich zelf af, als wij kijken naar het huidige niveau van debat en kennis wat zich afspeelt in Den Haag dan is het huilen met de lamp uit. De een loopt te mekkeren over een boek wat vergeleken wordt met de Donald Duck de ander heeft weer wat tegen de Donald Duck omdat er vlees of zoiets in gepromoot wordt. Het gaat zolangzamer hand in dit land nergens meer over de politiek is immers ook een afspiegeling van de maatschappij.
  Projectmanagementbureau Van der Looy uit Weert moet ondersteund worden’onacceptabel dreigende houding’ passen niet in de huidige maatschappij.We kunnen het mijn inziens niet veroorloven dat een stelletje oproer kraaiers het ook nog voor het zeggen krijgen in dit land.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Ik denk Dirk, dat dit tuig bij de overheid werkt op sleutelposities.

 • no-profile-image

  dirk

  zo zie je maar weer als er niet word opgetreden tegen deze lieden door de overheid

 • no-profile-image

  Bontekoe

  Wat ons als burger steeds meer raakt is het gemak waarin organisaties zoals deze "dierenvrienden" het voor elkaar krijgen zonder schroom niet alleen eigendommen maar ook de basisvrijheden van personen kunnen te mogen/kunnen aanvallen. Dit zonder enige reaktie van de overheid. Men maakt zich wel druk over een vliegtuig wat zich in de USA een kantoortoren boort, wat hier in Nederland wordt geaccepteerd zal in de toekomst tot vergelijkbare situaties leiden. Waar blijft Balkende met zijn normen en waarden?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.