Home

Achtergrond

’Ongeveer 6000 zwerfjongeren in Nederland’

In Nederland zijn naar schatting 6.000 zwerfjongeren. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer in een rapport dat vandaag is gepubliceerd.

De rekenkamer doet al sinds 2002 onderzoek naar de jongeren. Volgens de instantie is er reden om zeer bezorgd te zijn over de opvangmogelijkheden voor de groep. De opvang en begeleiding van de probleemjongeren staat de laatste jaren bij veel bestuurders op de politieke agenda. Toch wijst niets erop dat de problemen zijn verminderd, zegt de rekenkamer.

Zwerfjongeren zijn jongeren tot 25 jaar die meer dan één probleem hebben, dakloos zijn of af en toe in opvang verblijven. Het aantal van 6.000 is hoger dan schattingen in eerdere onderzoeken. Volgens de rekenkamer hoeft het niet zo te zijn dat er daadwerkelijk meer zwerfjongeren zijn. Het kan ook zijn dat gemeenten het aantal jongeren dat op straat zwerft beter registreren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.