Home

Achtergrond 6 reacties

Onderzoek naar toetsdiepte nitraat

De ministeries van LNV en VROM laten onderzoek verrichten naar de toetsdiepte voor nitraat.

Dat schrijft minister Gerda Verburg van LNV in een brief aan de Tweede Kamer. Op dit moment wordt tot 1 meter diepte gemeten terwijl de Nitraatrichtlijn toestaat tot 5 meter te meten. LTO Nederland dringt er al geruime tijd bij minister Jacqueline Cramer van VROM op aan dieper te meten. Cramer weigert dit, omdat diepere metingen een minder betrouwbaar beeld zouden geven voor de effectiviteit van het Nederlands mestbeleid.

Het onderzoek wordt uitbesteed aan een consortium van Deltares, RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en Alterra. LTO, Stichting Natuur en Milieu, VEWIN en de Unie van Waterschappen zijn uitgenodigd om deel te nemen in een begeleidingsgroep die de onderzoekers gaat adviseren.

De resultaten van de studie worden gebruikt in de onderhandelingen met de EU-commissie over het vierde Nitraat-actieprogramma. Begin oktober wordt het onderzoek afgerond. De resultaten worden eind 2008 bekendgemaakt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Dit consortium heeft weer een hoog Volkert van der G. gehalte. Van dit soort gedrag van de overheid walg ik. De uitkomst van het onderzoek staat bij voorbaat al vast nl dat we vooral niet diep moeten meten.. Alleen het consortium wordt hier beter van, De overheid wakkert extremistische groepen zoals Geert wilders op deze manier aan onder de hardwerkende bevolking. Jammer dat ze dat zelf niet in de gaten krijgt voordat het te laat is

 • no-profile-image

  wim

  uitkomst staat al vast voor ze er aan beginnen

 • no-profile-image

  Arend

  "onderhandelingen met de EU-commissie"
  Zijn we dan helemaal overgeleverd aan Brussel,is dat het wat we wilden en wat voor voordelen levert dit nou nog op voor de landbouw dat nederland lid is van EG???????

 • no-profile-image

  ricardo

  maak je niet druk,alle mest gaat binnenkort de vergisting in , mest is energie en energie is duur ,het residu zetten we af in derde wereld landen,
  en de burgers consument gaan dit betalen ,dus energie duur ,voeding duur blijft over, houd de burger nog geld over voor de belastingclaims ,denk het niet ,dat is een ander verhaal!!!!!

 • no-profile-image

  Theo

  Dit is van zeer groot belang! Het voornaamste is dat er afgevaardigde vanuit De NMV,NVV, LTO e.d. ,die ook zeer deskundig zijn er nauw bij betrokken zijn. Anders hoeft het nog eens niet. De uitkomst is essensieel. Het mag niet zo zijn dat de landbouw het slachtoffer wordt van de vervuiling dor de burger. We moeten de gewassen optimaal kunnen bemesten anders gaat het ten kosten van opbrengsten en kwaliteit. Wij weten heel goed dat wat er nu gebeurd dodelijk is voor land en tuinbouw, en de voedsel voorziening. Men moet optimaal gebriuk kunnen maken van de landbouwgrond, en de organischemest. Het is erop of eronder, dus een boterham of armoede.

 • no-profile-image

  miltie

  heb U het goed gelezen;;de overhand in dit gezelschap is weer van linkse en mileau activisten personen dus de uitkomst van dat gestuurde raport kan je
  welraden;;de zoveelste commisie wat weer geld kost terwijl in dit gezeschap de uit koms haast al vast staat

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.