Home

Achtergrond

Omzetrecord Veiling Vleuten

De omzet van bloemenveiling Vleuten is vorig jaar met 6,3 procent gegroeid naar 28,5 miljoen euro; een omzetrecord in het 90-jarig bestaan van de veiling.

Sterke groeiers waren de grootbloemige roos, de lelie en vooral ook het brede assortiment zomerbloemen. Het zachte winterweer en de koele zomer hielpen mee aan het goede resultaat. Groencentrum Horta, gericht op de hoveniers en tuincentra, groeide met 13 procent.

Bloemenveiling Oost Nederland steeg nog forser; met 11,4 procent naar 63,2 miljoen euro. Beide bedrijven zitten ruim boven het landelijke gemiddelde van 4,7 procent. Bloemenveiling Oost Nederland behaalde zelfs de hoogste omzetcijfers in haar tienjarig bestaan.

Eind deze maand zullen de leden van Veiling Vleuten en Bloemenveiling Oost Nederland praten over een fusie van beide veilingen.

Ger Timmer

Of registreer je om te kunnen reageren.