Home

Achtergrond 197 x bekeken

Omzet bloemenveiling boven de 4 miljard euro

De gezamenlijke bloemenveilingen hebben in Nederland in 2007 voor het eerst meer dan 4 miljard euro omzet geboekt. De omzet steeg met 4,5 procent tot 4,2 miljard euro.

Dat blijkt uit vandaag bekendgemaakte cijfers van de Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland (VBN).

De omzetstijging was voornamelijk te danken aan hogere prijzen. De gemiddelde prijs per product steeg met 1 cent tot 33 eurocent. Hoewel er 0,1 procent minder bloemen en planten werden aangevoerd, steeg het aantal verkochte producten met 0,1 procent. Dit betekent dat er minder werd weggegooid.

Vooral planten deden het goed. Kamerplanten waren goed voor 8,9 procent omzetstijging, tuinplanten zelfs voor 9,4 procent. De totale omzetstijging ligt iets lager dan in 2006. Toen bedroeg de stijging 5,2 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.