Home

Achtergrond

Omzet alle onderdelen Agrifirm stijgen explosief

De coöperatie Agrifirm, met name groot in mengvoeders. heeft een fantastisch jaar achter de rug.

De omzet nam met 149 miljoen euro toe tot 725 miljoen euro.

De verkopen van mengvoeders groeide met 211.000 ton naar 1,5 miljoen ton. Met name de varkenssector maakte een stormachtige ontwikkeling door. De omzet steeg met 38 procent. Het Meppelse bedrijf zag ook de omzet van pluimveevoer stijgen met 17 procent. In de rundveesector steeg de omzet beperkt met 4 procent.

In vochtige voeders daalde de omzet met 8 procent tot 445.000 ton, voornamelijk omdat minder grondstoffen beschikbaar waren.

De omzet in kunstmest en organische mest steeg met 73.000 ton tot 686.000 ton. Dit was volgens het concern vooral het gevolg van succesvolle klantenwerving. Door de natte zomer steeg de omzet in gewasbeschermingsmiddelen van 60 tot 78 miljoen euro.

De omzet in zaden en zaaigranen, een kleinere afdeling, steeg bijna een derde tot 19 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.