Home

Achtergrond

Omar bin Laden roept vader op geweld te staken

Omar bin Laden, zoon van de gezochte al-Qaedaleider Osama bin Laden, heeft zijn vader en diens aanhangers opgeroepen ”andere middelen” te gaan gebruiken om hun doelstellingen te bereiken.

”Deze bommen en wapens, die zijn voor niemand goed”, aldus Omar maandag in een vraaggesprek met de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Omar woont in de Egyptische hoofdstad Caïro. Naar eigen zeggen heeft hij sinds 2000 niet meer met zijn vader gesproken. Hij verliet toen – met vaderlijke toestemming – een al-Qaeda-trainingskamp in Afghanistan. Omar zegt geen idee te hebben waar zijn vader nu is.

De 26-jarige Omar hield zich tot dusver in de media behoorlijk op de vlakte over zijn vader. Ditmaal neemt hij vooral afstand van de methodes van al-Qaeda en de burgerdoden die daardoor vallen. Omar is getrouwd met een Britse vrouw en het paar wil in Groot-Brittannië gaan wonen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.