Home

Achtergrond

Oeso: Nederland moet schooluitval snel aanpakken

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) moedigt Nederland aan vaart te maken met de aanval op de schooluitval.

In omringende landen is de schooluitval lager dan in Nederland, blijkt uit een recente Oeso-publicatie. Vroegtijdig schoolverlaten leidt tot een hogere kans op langdurige werkloosheid. Net als in de meeste andere Oeso-landen is in Nederland meer dan een op de vijf werklozen tussen de 15 en 24 jaar al ruim een jaar werkloos. In een aantal West-Europese landen is dat percentage aanzienlijk kleiner.

Angel Gurría, secretaris-generaal van de Oeso, brengt komende week een bezoek aan Nederland. Het kabinet-Balkenende IV wil dat het aantal drop-outs in 2012 is gehalveerd. Gemeenten en scholen spelen in die strijd een hoofdrol. Verlenging van het vmbo moet uitval bij de overgang naar het middelbaar beroepsonderwijs voorkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.