Home

Achtergrond

Obama wint in South Carolina

De zwarte senator Barack Obama heeft zoals verwacht gisteren de voorverkiezingen voor de Democratische presidentskandidatuur gewonnen in de Amerikaanse staat South Carolina.

Dit meldden Amerikaanse media. Volgens een prognose van nieuwszender CNN heeft Obama 53 procent van de Democratische kiezers achter zich gekregen. De blanke senatoren Hillary Clinton en John Edwards blijven steken op respectievelijk 32 en 15 procent, aldus CNN.

Meer dan de helft van de kiezers in South Carolina is zwart. Volgens exitpolls heeft Obama meer dan 80 procent van de zwarte kiezers achter zich gekregen. Gespeculeerd wordt of Obama de eerste zwarte president van de Verenigde Staten van Amerika zal worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.