Home

Achtergrond 166 x bekeken

OM komt met eigen ’YouTube’

Het Openbaar Ministerie (OM) komt dit jaar met OM-tv, op internet uitgezonden interviews met medewerkers. ”Zeg maar onze eigen YouTube”, zei Harm Brouwer maandag.

Brouwer is voorzitter van het college van procureurs-generaal, de top van het OM. Met internet-tv wil het OM zijn verhaal ”actiever uitdragen” en een evenwichtiger beeld geven van het OM dan in berichtgeving in de pers, op radio en televisie naar buiten komt. De media zijn ”erg gericht op incidenten”, aldus Brouwer.

Justitie wil minder tijd kwijt zijn met reageren op deze berichtgeving en meer zelf het initiatief nemen. Op OM-tv komen onder meer interviews te staan met medewerkers, naar aanleiding van actuele zaken.

Behalve nieuwe media schakelt het OM ook oude media in. Met onder meer Ster-spotjes wil justitie 230 nieuwe medewerkers werven. Het OM heeft onder andere tachtig nieuwe officieren van justitie nodig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.