Home

Achtergrond 258 x bekeken

Nutreco neemt Amerikaanse visvoerproducent over

Diervoederproducent Nutreco neemt in de Verenigde Staten visvoerproducent Nelson & Sons over voor 11 miljoen euro.

Dat heeft Nutreco vandaag bekendgemaakt. Nelson & Sons wordt ondergebracht bij Nutreco's dochteronderneming Skretting. Het Amerikaanse bedrijf heeft twee fabrieken in de staat Utah, waar circa 30.000 ton visvoer per jaar gemaakt wordt. Nelson & Sons produceert voor de zoetwatermarkt in het westen van de VS en heeft een "substantieel'' aandeel in de forelmarkt. Daarnaast is het bedrijf actief in Canada en Mexico.

Nelson & Sons haalt jaarlijks een omzet van ongeveer 17 miljoen euro met vijftig werknemers. Volgens Nutreco is de winstgevendheid "in lijn met die van de visvoeractiviteiten van Skretting.''

Volgens Nutreco past de overname in de strategie die gericht is op uitbreiding van de visvoeractiviteiten in nieuwe marktgebieden. Vorige week lijfde de onderneming het Japanse bedrijf Marine Net in voor ongeveer 15 miljoen euro. Ook deze onderneming wordt ondergebracht bij Skretting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.