Home

Achtergrond 382 x bekeken 1 reactie

Noord-Holland geeft subsidie voor hoogstamfruit

De Provincie Noord-Holland geeft de Agrarische Natuur Vereniging West-Friesland subsidie voor de aanplant van hoogstamfruitbomen.

Particulieren die fruitbomen willen aanplanten kunnen via de Agrarische Natuurvereniging zo’n 50 procent van de aanplant vergoed krijgen. Noord-Holland volgt daarmee het voorbeeld van andere provincies, als Gelderland dat al zo’n regeling kent.

Hoogstamfruitbomen kwamen vroeger vooral naast boerderijen voor en waren bedoeld voor een eigen voorraad fruit in herfst en winter. Tegenwoordig plant men ze vaak voor de sier aan of uit cultuurhistorisch oogpunt. Vooral de oude rassen zijn in trek zoals de Juttepeer of de Notarisappel, maar ook de Gieser Wildeman stoofpeer doet het goed als hoogstammer. Als hoogstamfruitbomen wat ouder zijn, worden ze ook interessant voor bijzondere vogels zoals de steenuil, boomkruiper en grote bonte specht.

Eén reactie

 • no-profile-image

  C. Blom

  Op zoek naar informatie over subsidie voor hoogstamfruitbomen kwam ik op uw site terecht.
  Uw artikel dateert van 2008,
  ik zou graag willen weten bij welke instantie ik meer te weten kan komen
  Bij voorbaat dank
  C. Blom

Of registreer je om te kunnen reageren.