Home

Achtergrond 302 x bekeken

Nominatie oerkomkommer Eosta en Enza

Het biologische handelsbedrijf Eosta en zaadveredelaar Enza Zaden zijn met hun Aziatische komkommersoort Urgurke genomineerd voor de Fruit Logistica Innovation Award 2008.

De Urgurke is ontstaan uit een selectie van een 50-tal verschillende rassen, samengesteld door het Centrum van Genetische Bronnen, Enza Zaden en Eosta in het co-innovatie project 'Vergeten soorten, nieuwe marktpotenties'. Volgens de initiatiefnemers betreft de Urgurke drie innovaties in één. "Een nieuwe komkommer met authentieke smaak, de unieke samenwerking achter het product en de milieuvriendelijke en originele 'stokbroodzak'-verpakking."

De Urgurke is een vergeten-komkommersoort met een donkergroene kleur, van gangbaar formaat en met grove schil. Bij winkeltests in Duitsland bleek het product volgens Eosta en Enza Zaden bijzonder goed aan te slaan bij consumenten. De Urgurke zal op de Nederlandse markt verschijnen onder de naam 'Oerkomkommer' en in Engelstalige landen als 'Wild Cucumber'.

De winnaar van de Innovation Award 2008 wordt bekendgemaakt tijdens de Fruit Logistica in Berlijn. Bezoekers van de beurs kunnen ter plaatse kunnen stemmen. De prijsuitreiking is op zaterdag 9 februari 2008.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.