Home

Achtergrond

Nieuwe voorzitter federatie vleesveestamboeken

Willem Dijkstra (63) wordt de nieuwe voorzitter van de Federatie van Vleesveestamboeken.

Op 20 maart volgt hij de huidige voorzitter, Piet Hannewijk, op. Dijkstra is door meerdere stamboeken voorgedragen voor de functie.
Dijkstra was jarenlang bedrijfsleider op een groot zoogkoeienbedrijf van recreatieschap Spaarnwoude. Ook is hij voorzitter van de werkgroep Rundvlees van LTO Nederland geweest en zat hij in het bestuur van de vereniging van Rundvleesproducenten Oost Nederland.

Hij is nu nog betrokken bij het Limousin stamboek en het bestuur van CR Delta. Als voorzitter van het Limousin stamboek is hij ook afgevaardigde in de Federatie. Of die taak na zijn benoeming wordt overgenomen door een andere stamboekbestuurder is nog onduidelijk.

Hannewijk is oud-secretaris van het Belgisch Witblauwstamboek en vanaf de oprichting betrokken bij het overkoepelend orgaan van vleesveestamboeken. De laatste vijf jaar hanteerde hij de voorzittershamer. Deze legt hij neer omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

Lees het hele interview met Piet Hannewijk in Boerderij van 2 januari en bekijk de video op ophetland.tv.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.