Home

Achtergrond 148 x bekeken

Nieuwe apk-regime zorgt voor verwarring

Het nieuwe apk-regime, waarbij de keuringsfrequentie voor benzineauto's per 1 januari is versoepeld, heeft voor enige verwarring gezorgd.

Iets meer dan 3000 automobilisten die eigenlijk onder het nieuwe regime zouden vallen, hebben onterecht hun auto in 2007, te vroeg, laten keuren.

Deze groep van 3332 automobilisten krijgt binnenkort van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) een nieuw keuringsrapport onder het nieuwe keuringsregime, zei een woordvoerster van de dienst dinsdag. Het gaat om mensen met een auto uit 2005.

"Deze automobilisten krijgen een bewijs van de RDW dat ze onder het nieuwe regime vallen, hun auto pas in 2009 hoeven te laten keuren en dus niet onterecht een boete krijgen opgelegd omdat ze te laat op de keuring komen'', aldus de zegsvrouw.

De nieuwe regels voor het keuren van benzineauto's houden in dat personenauto's en lichte bestelwagens voor het eerst na vier jaar worden gekeurd. Daarna moeten ze eens in de twee jaar worden gekeurd. Na acht jaar wordt de jaarlijkse keuring heringevoerd. Dat was na drie jaar, met ieder jaar een herkeuring.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.