Home

Achtergrond 158 x bekeken 1 reactie

Niet meer stierenvechten in India

Slecht nieuws voor het stierenvechten in India. Het Hooggerechtshof in New Delhi heeft vandaag het stierenvechten als "barbaars en ongrondwettelijk'' bestempeld.

Dit is de doodsklap voor de corrida's in het zuidelijke Madurai, de enige plaats in India waar al sinds de derde eeuw een soort stierengevechten worden gehouden. "Het wordt verboden'', zei opperrechter K.G. Balakrishan op ernstige toon.

De Zuid-Indiase corrida heet jallikattu en is feitelijk een drijfjacht op een stier door een groeiende groep belagers. Het wordt kort voor de oogst gehouden tijdens een traditioneel feest, de Pongal.

Het Indiase Comité voor Dierenwelzijn (AWCI) is verguld met de uitspraak, maar veel bewoners van de zuidelijke deelstaat Tamil Nadu zijn boos dat hun oude gebruik niet langer is toegestaan. De jallikattu 2008 stond voor 17 januari op het programma. Jallikattu is volgens een diep teleurgestelde inwoner van Madurai ouder dan het stierenvechten in Spanje en het is een belangrijk ritueel om een goede oogst te krijgen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    roel

    dan maar naar spanje

Of registreer je om te kunnen reageren.