Home

Achtergrond

'Nickerson-Zwaan vergroot afzetmarkt uienzaad door overname Global Genetics'

Veredelingsbedrijf Nickerson-Zwaan vergroot haar afzetmarkten door de overname van de uienactiviteiten van het Noord-Amerikaanse Global Genetics.

Dat komt omdat het uienveredelingsprogramma van Global Genetics vooral gericht is op uien van het extra lange dag type, zegt marketing-directeur Wim Snijders van Nickerson-Zwaan. "Ons bedrijf richt zich tot nu toe vooral op de lange dag uien. Die worden voornamelijk veredeld voor de teeltgebieden in Noordwest- en Noordoost-Europa. Extra lange dag uien worden geteeld in gebieden als de Westkust van Noord-Amerika, Zuid-Europa, de Balkan, Oekraïne en China."

Global Genetics haalt met de uien een jaarlijkse omzet van 1 miljoen dollar (675.000 euro). Voor Nickerson-Zwaan is dat rond de 8 miljoen euro. Snijders: "De overname betekent dat nieuwe afzetmarkten in beeld komen."

Global Genetics stond voor de keuze om veel te investeren in de uienverdeling of om het te verkopen. Snijders: "Ze stellen andere prioriteiten en hebben de uienveredeling verkocht aan Nickerson-Zwaan."

Of registreer je om te kunnen reageren.