Home

Achtergrond 178 x bekeken

Nefit waarschuwt voor HR-ketel

Nefit vraagt consumenten om HR-ketels van het type Nefit SmartLine Basic, die zijn geproduceerd tussen 20 augustus en 20 oktober 2007, door hun servicedienst te laten inspecteren.

Het bedrijf heeft ontdekt dat zich een probleem kan voordoen met de schakelaar van het apparaat. Dat heeft de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) vandaag gemeld.

Door een fout in de samenstelling van het materiaal bestaat het risico van smelten en in een extreem geval brandgevaar. De problemen doen zich voor met de zogeheten kabelboom van fabrikant Contec achter de schakelaar. Dit type is slechts in een deel van de toestellen gebruikt.

Nefit heeft de dealers gevraagd adressen aan te leveren waar apparaten uit die periode zijn geïnstalleerd. Het bedrijf laat alle SmartLine Basic-toestellen inspecteren waarbij de schakelaar van de kabelboom preventief wordt vervangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.