Home

Achtergrond 2 reacties

Nee-stemmers fusie komen met alternatief

Een groep telers die tegen de fusie van VON en Vleuten heeft gestemd, komt met een alternatief plan.

De tegenstemmers willen dat VON onderdeel wordt van FloraHolland. Dit meldt de Gelderlander.

"We nemen onze verantwoordelijk voor ons 'nee' tegen de fusie en komen nu met een voorstel", zegt initiatiefnemer Edwin Braam in de Gelderlander. De tegenstemmers willen dat Bemmel één van de regionale vestigingen van FloraHolland wordt vanwege de grote buitenlandse concurrentie.

Daarnaast zijn veel kwekers in deze regio al lid van FloraHolland. Zij mogen hun producten nu niet in Bemmel veilen, aldus Braam. Als leden van FloraHolland in Bemmel terecht kunnen, krijgen kopers het door hen gewenste brede assortiment.

De directie en het bestuur van VON beslissen vrijdag wat ze gaan doen, nu de fusie met Vleuten is afgeblazen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    knipping

    mischien is een fusie met de veiling in Duitsland wat?

  • no-profile-image

    Maatschap Bok-van Tuijl

    Als u werkelijk uw verantwoordelijk had genomen, en niet voor het eigen belang, maar voor het belang van de leden had gestemd, dan had u vorige week ja moeten zeggen tegen het voorstel. En nu niet met een voorstel komen wat niet reeel is want Vleuten, onderdeel van FloraHolland komt nu eenmaal niet naar Bemmel.

Of registreer je om te kunnen reageren.