Home

Achtergrond 1 reactie

Nederlandse varkensprijs loopt in op Duitse

Het verschil tussen de Duitse en de Nederlandse varkensprijs is gedaald. Vorig jaar lag de gemiddelde Nederlandse varkensprijs 3,1 cent per kilo geslacht gewicht lager dan in Duitsland. In 2006 was dat verschil 4,4 cent.

Dat blijkt uit de analyse door het Agrarisch Dagblad van het varkensprijzenonderzoek van de Duitse varkenshoudersorganisatie ISN. De ISN rekent elke week de belangrijkste varkensnoteringen in dertien lidstaten om naar een gecorrigeerde prijs voor een standaardvarken.
In 2006 hebben de Duitse vleesvarkenshouders geprofiteerd van het wereldkampioenschap voetbal. Vorig jaar ontbrak zo’n grootschalig evenement.
In de varkenssector worden de Nederlandse en de Duitse varkensprijs vaak met elkaar vergeleken, omdat veel Nederlandse vleesvarkens naar Duitsland worden uitgevoerd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ricardo

    ned en duitse roepprijzen met elkaar vergelijken lijkt een beetje op appels en peren vergelijk,als je varkens levert naar duitsland die geschikt zijn,levert het echt veel meer op dan 4 cent euro waarover u het hier hebt, varkens in duitsland worden echt gewaardeerd,het nederland (vion) systeem haal je de roepprijs altijd lang niet, iets te vette varkens wordt je hard op afgerekend en te hoog wordt niet betaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.