Home

Achtergrond

Nederlands bedrijf wil cannabispil verkopen

Farmaceutisch bedrijf Echo Pharmaceuticals verwacht 's werelds eerste cannabispil binnen vijf jaar op de markt te brengen.

Het Nederlandse bedrijf mikt erop dat hier wereldwijd een markt voor bestaat met een waarde van 4 miljard euro. Dat zei Geert Woerlee, de topman van Echo Pharmaceuticals, gisteren.

De farmaceut heeft concurrentie van de Canadese branchegenoot Cannasat, die ook bezig is met de ontwikkeling van een cannabispil. De pil is bedoeld voor medische doeleinden. Uit onderzoek blijkt dat patiënten die lijden aan Parkinson, multiple sclerose (MS) en migraine baat hebben bij medicijnen waarin cannabis verwerkt is, zo liet Woerlee weten.

Echo Pharmaceuticals heeft 3 miljoen euro aan kapitaal aangetrokken om een officiële registratie als medicijn in de wacht te slepen. Als die registratie er is, dan wil de farmaceut de pil samen met een ander bedrijf of investeerder op de markt brengen. Woerlee denkt dat een wereldwijd marktaandeel van 20 tot 30 procent een realistische mogelijkheid is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.