Home

Achtergrond 152 x bekeken

Nederland heeft laagste prijsstijging van EU

In Nederland is nog weinig te merken van de snel stijgende prijzen in Europa.

Nederland had in december opnieuw de laagste inflatie van alle EU-landen, meldde Europees statistisch bureau Eurostat vandaag.

In de landen met de euro zijn de prijzen vorig jaar 3,1 procent gestegen. Voor de hele Europese Unie is dat zelfs 3,2 procent. Maar de inflatie in Nederland komt volgens Eurostat-definities uit op slechts de helft: 1,6 procent.

Alleen Finland (1,9 procent) en het Verenigd Koninkrijk (2,1 procent) komen in de buurt van het lage Nederlandse cijfer. De hoogste inflatie is gemeten in Letland (14,0 procent) en Bulgarije (11,6 procent).

De prijzen stijgen vooral door duurder onderwijs, transport en voeding. De Europese Centrale Bank (ECB) probeert de inflatie steeds onder de 2 procent te houden. Dat lukte de voorbije maanden echter niet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.