Home

Achtergrond 150 x bekeken

Nederland blijft aantrekkelijk voor investeerders

Nederland is nog altijd aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders, maar er zijn kapers op de kust.

In sommige sectoren, zoals distributie en logistiek, verliest ons land terrein ten opzichte van de buurlanden. Dat blijkt uit een onderzoek van Ernst & Young dat vandaag is gepubliceerd.

Het onderzoeks- en adviesbureau heeft in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken het vestigingsklimaat in Nederland tegen het licht gehouden. Uit een onderzoek onder tweehonderd vestigingsmanagers van multinationals komt naar voren dat ruim een kwart van hen een verbetering verwacht in de komende drie jaar.

"Om die verwachting waar te maken, zal Nederland nog wel een flinke inspanning moeten plegen'', plaatst onderzoeker Jan Siemons als kanttekening. Er komt steeds meer concurrentie en Nederland zou er goed aan doen te kiezen welk type investeringen en welke sectoren prioriteit krijgen, aldus Siemons.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.