Home

Achtergrond

Nedap Agri ziet kansen in groepshuisvesting in VS

Automatiseringsbedrijf Nedap Agri zet een Amerikaanse vestiging op.

Hiermee hoopt het concern te profiteren van toenemende Noord-Amerikaanse interesse in groepshuisvesting.

Volgens Nedap Agri proberen steeds meer Europese bedrijven in de Amerikaanse varkenssector een voet aan de grond te krijgen. Bedrijven als het Amerikaanse Smithfield en het Canadese Maple Leaf hebben aangekondigd definitief te stoppen met het huisvesten van dragende zeugen in voerligboxen.

Daar waar in Europa de overstap door middel van wetgeving wordt afgedwongen voelen de Noord-Amerikaanse concerns zich gedwongen door de consument. Aangezien vooralsnog slechts een handvol groepshuisvestingsinstallaties zijn gebouwd verwacht Nedap Agri marktleider te kunnen worden.

Nedap Agri claimt dat effectieve groepshuisvesting een doorontwikkeld automatiseringssysteem behoeft. De sector kampt volgens het bedrijf met een tekort aan gekwalificeerd personeel. Bovendien zouden hogere voerprijzen er een grotere druk op de marges zetten dan in Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.