Home

Achtergrond 19 reacties

Natuurmonumenten wil overleg met LTO over Natura 2000

Natuurmonumenten nodigt LTO Nederland uit voor overleg over Natura 2000-gebieden.

Dat moet uitmonden in een intentieverklaring voor het opstellen van beheerplannen. Algemeen-directeur Jan Jaap de Graeff van Natuurmonumenten deed de uitnodiging op een persconferentie in Den Haag.

Deze was bedoeld om de "fictie" te ontzenuwen dat de -dit jaar te maken- beheerplannen voor de Natura 2000-gebieden de landbouw grote belemmering oplegt. Volgens Natuurmonumenten zal dat in de praktijk erg meevallen, al erkende De Graef dat nieuwe activiteiten van ondernemers wel moeilijker gaan worden.

De intentieverklaring die Natuurmonumenten met betrokken partijen wil afsluiten behelst een set van afspraken voor samenwerking bij de opstelling van beheerplannen. De natuurorganisatie wil de landbouw daar uitdrukkelijk bij betrekken, aldus De Graeff. Als andere ondertekenaars van de intentieverklaring noemde hij natuurbeherende organisaties, provincies en de Recron (recreatieondernemers).

De Graef zei enige tijd geleden contact met LTO te hebben gehad. "Maar ik krijg geen duidelijk antwoord." Hij wil de intentieverklaring over twee weken getekend zien.

Lees ook: LTO voelt weinig voor intentieverklaring
Ondernemersorganisaties ongerust over Natura 2000

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jos

  natuurmonumenten,arrogantie ten top

 • no-profile-image

  Betty

  De enigste intentie die Natuurmonumenten heeft is eten uit de subsidieruif, als organisatie krijgen ze het ook, wij als boer mogen na hun.
  Als boer alleen krijg je niks.
  Zijn gelukkig deelnemer via een Agr. Natuurvereniging, maar dan nog geven Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer hun gronden NIET uit aan boeren voor meerjarigecontracten, zodat je wel bij hun huren mag maar zij vangen de subsidie. AUB LTO geen intentie verklaring met Natuurmonumenten, ze bestaan ALLEEN door subsidiegelden, de boer gebruiken ze als knecht. Evenzo Staatsbosbeheer.

 • no-profile-image

  Roos

  Er zijn mensen die hun leven gegeven hebben om veel op te bouwen. Alles netjes verzorgen., en zorgen dat er brood op de plank is. Zij zijn zelf met weinig te vreden, als hun kinderen ook een redelijke en veilige toekomst hebben. Er zijn helaas een hele boel mensen die willen niet werken, willen aleen maar van een uitkering leven. Zij doen niets anders dan schoppen tegen die, een nette wereld willen en die daarvoor werken. Deze twee groepen mensen zullen nooit het samen eens worden. Dit is het verschil van milieu.

 • no-profile-image

  kijk kijk, kibbeling is blijkbaar niet goed gaar geweest, is kennelijk toch nog uit die pan hete bakolie kunnen klimmen. Spring maar weer terug joh, en wat langer blijven liggen deze keer

 • no-profile-image

  Aan de reactie van die kibbeling kun je wel zien, dat het hier een intellectueel betreft.

 • no-profile-image

  ton

  Waarom is de Recron een partij? Het gaat toch om natuurbeheer of...........

 • no-profile-image

  wim

  de graeff denkt dat boeren gewillig slachtvee is en hun eigen doodvonnis nog even willen ondertekenen,wat een hypocrite houding

 • no-profile-image

  ton

  Welke weldenkend burger tekent een intentieverklaring waarvan op voorhand vast staat dat je er slechter van wordt?
  LTO, bezint eer ge begint.

 • no-profile-image

  ton

  162 potentiële recreatiegebieden, geen wonder dat Recron van de partij is.
  Als LTO wist dat door deze intentieovereenkomst iedere boer gratis 10 ha. grond kon bewerken, dan zouden wij ook pleiten voor een intentieovereenkomst. Zoals al vaker gezegd gaat het helemaal niet over natuur, maar om op een goedkope wijze randvoorwaarden te scheppen voor recreatie en toerisme. De boer betaalt het gelag en anderen strijken de winst op.

 • no-profile-image

  gert

  de graeff;in de praktijk zal het meevallen maar met nieuwe activiteiten zal het moeilijker worden,dus de landbouw wordt op slot gezeten het ministerie van lnv zegt dat we moeten innoveren en met inniatieven moeten komen ,wat een onzin !!!!!

 • no-profile-image

  Kubelink

  Wel weer een erg orginele reactie. Nog meer 'stoere' anoniempjes hier? Het kan haast niet anders dan dat deze site nog populair gaat worden onder de burgerbevolking. We leven immers in een tijd waarin mensen massaal afstemmen op platvloersheid en banaliteit. Dat wordt dagelijks bewezen op TV met "De Gouden Kooi", "Geer en Goor" en "boer Frans uit Boer zoekt Vrouw". De plotselinge kijkcijferexplosie van dat laatste programma laat zien dat sommige 'reclame' zich wel erg snel verspreiden kan. De grote stroom aan banale/platvloerse forumreacties hier, doet je al snel vermoeden dat de gemiddelde bezoeker van boerderij.nl of agd.nl al minimaal zo banaal en platvloers is als "Geer", "Goor" of "Frans". Ik ben benieuwd of die forumgasten met zogenaamd 'stoer' bedoelde reacties ook zo blij zullen zijn, wanneer het publiek binnenkort besluit om een boer nog even (weinig) serieus te nemen als al dat lompe volk op TV. Met de overweldigende hoeveelheid banale en platvloerse opmerkingen op deze forums, krijgt het publiek daar alvast goede redenen voor aangereikt. Bovendien worden vooroordelen over "lompe, domme boeren" er alleen maar mee bevestigd.

 • no-profile-image

  hoi

  Wel moeilijker!

 • no-profile-image

  gert

  in nederland zijn 162 gebieden aangewezen voor natura 2000 in frankrijk slechts 22,den haag heeft hier aan meegewerkt,er worden achterbakse spelletjes gespeeld over de rug van de boer,dit heet politiek

 • no-profile-image

  gert

  grote belemmeringen opleggen voor de boeren,leuker kunnen ze het niet maken

 • no-profile-image

  Red Dear

  Ook hier geldt dat er altijd boeren zijn die wel met deze clubs heulen omdat ze een stuk land voor een zacht prijsje kunnen huren.
  Laat ze geheel links liggen en spreek de loonwerker die voor dit soort clubs aan en of doe ook geen zaken meer met hem. Gewoon wat strakker worden..

 • no-profile-image

  Kubelink

  Er zijn ook mensen die ervoor zorgen dat het uberhaubt nog mogelijk is om graan te verbouwen in een relatief schone omgeving. Mensen die er alles voor over hebben om de biodiversiteit op deze aarde te behouden, zodat we meer en betere geneesmiddelen kunnen vinden tegen allerlei soorten kanker e.d.. Mensen die zich inzetten voor een rijke insektenwereld (zonder gifspuit), omdat ze doorhebben dat insekten op deze wereld onmisbaar zijn voor het bestuiven van gewassen. Mensen die keihard werken om de bevolking van schoon drinkwater te voorzien en te vechten tegen vervuilingen die drinkwaterwinning en zuivering dikwijls bedreigen. Mensen die juist bezig zijn om een schone wereld, rijk aan natuur, achter te laten voor niet alleen onze kinderen, maar ook onze kleinkinderen en vele generaties daarna! En dan heb je mensen die hen zonder argumenten proberen onder te kotsen. Dat is inderdaad een verschil tussen milieubewuste rationeel denkende mensen en arrogante kwasten die denken dat ze veel meer aan het leven toevoegen dan een ander. Ze zijn zelfs zodanig arrogant dat ze het blijkbaar ook nog nodig vinden om andere hard werkende mensen af te zeiken, zonder ook maar met één geldig argument te komen. Een milieubewust mens kan er alleen maar trots op zijn dat hij daar niet mee vergeleken wordt.
  (Zonder voedsel is er geen leven mogelijk, maar met voedsel alleen leggen we net zo goed het loodje.)

 • no-profile-image

  Kubelink

  Dat 'Rooie Dear' uit Wissel heeft de oplossing voor de boer in Nederland: gewoon geen zaken meer doen met organisaties als natuurmonumenten, maar alleen met loonwerkers e.d. Geniaal. Daar zal de boer mee gediend zijn. Lekker alleen praten met mensen met landbouwbelangen en iedereen die zich voor algemene belangen (zoals natuurbescherming) inzet gewoon doodnegeren. 'Verstandige' instelling, hoor. Vooral niet luisteren naar anderen. Mensen die niet in de landbouw zitten zijn natuurlijk allemaal dom? Ze accepteren toch wel dat boeren denken het alleenrecht te hebben op 60% van het grondgebied van Nederland? Het is in de ogen van Red Dear zeker heel gewoon dat 98% van de Nederlanders alleen wat mogen zeggen over slechts 40% van hun eigen land? Met zo'n instelling lijkt me die 'Red Dear' nou niet bepaald een 'Rood' en al helemaal geen 'Lieveling'. Of zou ie met zijn naam toch rood hert bedoelen. In dat geval heeft ie nog wat engelse les nodig.

 • no-profile-image

  gert

  de plannen van natura 2000 zijn achterhaald door de voedseltekorten in de wereld,nauurmonumenten zit nog op een rose wolk

 • no-profile-image

  Red Dear

  Ha die KUB, zag pas veel later je gissingen... Nee, ik ga nog veel verder dan je denkt. Loonwerkers die heulen met de dieren en natuurclubs etc moeten ook in de ban gedaan worden... niet en en maar if than.
  Gna gna, vermoed dat je wel een duidelijk communistische achtergrond hebt want je tracht ook voor mij te moeten denken althans zo lijkt het me naar aanleiding van je interpretaties.
  Het mooie van engels is dat naar aanleiding van het feit dat ene Churchil wel het lef had om tegen de nazi(s) (lees dierenvrienden) op te treden, nu veel anglicismen voorkomen.
  Rode Geachte is een wat cynische naam in de strijd tegen het rode internationale socialisten en dierenactivisten gespuis..
  Man, jij leert wat bij zo KUB.
  Nog even wat, in UK is de overheid wel opgetreden tegen dierenactivisten. Hier probeert men altijd zgn neutraal te blijven... soms werkt dat met een beetje geluk WO I, soms ook niet WO II

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.