Home

Achtergrond 1 reactie

Napolitaanse pizza krijgt keurmerk

Een heuse Napolitaanse pizza moet in de toekomst aan acht uitgebreide regels voldoen om die naam te mogen dragen.

De Italiaanse regering heeft daartoe een voorstel ingediend bij de Europese Unie. Als het Europees parlement geen bezwaar heeft, krijgt de beroemde pizza uit Zuid-Italië het keurmerk Specialità Tradizionale Garantita (STG), oftewel een gegarandeerde traditionele specialiteit.

Op het ministerie van Landbouw in Rome hebben ze er maar liefst vier jaar op gestudeerd, maar uiteindelijk werden de twee belangrijkste pizzaverenigingen in het land het eens over onder meer het gewicht (tussen de 180 en 250 gram), afmeting (diameter van minder dan 35 cm), baktijd (in houtoven) en baktemperatuur (485 graden), van de 'enige echte' pizza.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    het huisvuil ook

Of registreer je om te kunnen reageren.