Home

Achtergrond

NVAF niet naar het Westland

De Nederlandse Vrije Agrarische Federatie (NVAF) houdt geen bijeenkomst meer in het Westland. Ook daar zou een toelichting worden gegeven op de actie ‘No cure no pay’. NVAF's wintertour eindigde gisteren, dinsdag 22 januari, in Lisse.

De federatie voert twee redenen aan voor het aflassen van de geplande bijeenkomst. Enerzijds tijdgebrek. De organisatie wordt geleid door ondernemers die ook een eigen bedrijf te runnen hebben. Anderzijds concludeert de NVAF dat de organisatie nu ook genoeg bekend is onder telers van bloemen en planten.

Sinds het begin van de actie zijn er ruim honderd deelnemers uit de bloemisterij, waarvan ongeveer de helft telers. In totaal doen 640 actievoerders mee. Zij betalen een gering bedrag om in een gezamenlijke juridische strijd betaalde vakheffingen aan het Productschap Tuinbouw (PT) terugbetaald te krijgen.

Uiterlijk in april organiseert de NVAF nog wel een landelijk bijeenkomst voor de officiële lancering van het manifest ‘Schappen Nieuwe Stijl’. Daarin worden de bevindingen meegenomen van de afgelopen wintertour langs diverse tuinbouwcentra.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.