Home

Achtergrond 169 x bekeken

NPB: Meer dan 10.000 stakers verwacht

De Nederlandse Politie Bond (NPB) verwacht dat vandaag in totaal meer dan 10.000 politieambtenaren deelnemen aan de landelijke stakingsacties voor een nieuwe cao.

NPB-voorzitter Hans van Duijn liet dat halverwege de middag weten. Het definitieve aantal deelnemers wordt pas later bekend, als de stakingsformulieren zijn geteld. De diverse vakbondsbijeenkomsten worden volgens de vakbond "steevast door honderden collega's bijgewoond''. In Brabant-Noord moest wegens grote opkomst (400 personen) worden uitgeweken van het hoofdbureau naar de Verkadefabriek.

Vakorganisatie ACP verwacht dat minstens de helft van haar leden woensdag staakt. Ook deze bond komt later met uiteindelijke cijfers.
Een aantal ACP'ers was in Ede in de gelegenheid premier Jan Peter Balkenende aan te spreken over de acties. Balkenende was bij de installatie van de nieuwe burgemeester Cees van der Knaap. Gerrit van de kamp, voorzitter van de ACP, heeft Balkenende gevraagd serieus werk te maken van een nieuwe cao, desnoods in het kabinet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.