Home

Achtergrond 5 reacties

NFE: politiek doet te weinig tegen dierenactivisten

De politiek blijft tot nu toe in gebreke bij de aanpak van radicale dierenactivisten, die geweld niet schuwen.

Dat zegt directeur Wim Verhagen van de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierhouders (NFE) in reactie op het bericht dat projectontwikkelaar Van der Looy zich terugtrekt uit het project Science Link.

Dat is een initiatief van de gemeente Venray voor een bedrijventerrein voor biowetenschappen. Recent werden huizen van directieleden van Van der Looy beklad met verf.

Het Dieren Bevrijdings Front zou achter de acties zitten, die zich richten tegen dierproeven die op het bedrijventerrein zouden gaan plaatsvinden. Ook pelsdierhouders worden regelmatig geïntimideerd door dierenactivisten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Red Dear

  Men moet niet zeuren, enkele jaren geleden hebben terreur-specialisten een voorstel aan diverse takken gedaan waaronder aan de pelsdierenhouders... een beetje geld voor onderzoek en beloning van topspeurders.... men rijdt liever een dure mercedes dan een beetje geld te besteden aan preventief en beleidsturend onderzoek...
  Nu het echt dichtbij komt...

 • no-profile-image

  ricardo

  ik heb een paar goeie waakhonden,{afgericht en al} laat maar komen die zgn dierenactivisten!!!!

 • no-profile-image

  ..

  Ze bewijzen zelf weer dat het een terroristische organisatie is, wanneer doet de politiek hier eens wat aan. Er is toch een wet tegen terrotisme. Het is toch te gek dat er zulke mensen in Nederland rondlopen en de meeste zullen ook wel een uitkering trekken.

 • no-profile-image

  Roos

  Een van de groepen dieren die gehouden worden zijn de boerderijdieren. De boer moet ze goed huisvesten en verzorgen om zelf een boterham te kunnen eten. Als je ziet wat er in de natuur gebeurd is kommer en kwel. Ze maken elkaar af op een gruwelijke manier. Daarin tegen staat dat de meeste mensen op aarde minder hebben de de boerdrijdieren. Je moet toch niet goed bij je hoofd zijn dat je mensen die in deze sector werkzaam zijn enrstig gaat bedreigen. Het speeld alheel lang. Deze leden moet je heel hard aanpakken en al je weet wie het zijn links laten liggen. Anders ben je ook geen knip waard. Eindelijk treedt de minister op, een stuen in de rug voor de mensen die het al lang meegemaakt hebben.

 • no-profile-image

  jol

  ach....onder het mom van moslim en dieren is alles toegestaan

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.