Home

Achtergrond 1 reactie

Motie voor snelle invoer klepkeuring

De linkse oppositie dient volgende week, mogelijk woensdag, een motie in tot onmiddellijke invoering van volledige klepcontrole.

Nog niet zeker is of deze motie kan rekenen op de steun van PvdA en ChristenUnie. Beide coalitiepartijen bepleitten woensdag nog 100 procent klepcontrole in elk geval tot het onderzoek naar het toezicht door de VWA klaar is.

Annechien ten Have van LTO-vakgroep varkenshouderij vindt het absurd om de klepkeuring opnieuw in te voeren. Het voegt niets toe aan verbetering van het welzijn en vooral de varkenshouders worden de dupe. "Als de kamer echt iets wil doen aan verbetering van het dierenwelzijn tijdens transporten, moet ze inzetten op versterking van de vliegende controlebrigades. Wat de Kamerleden nu doen, is vooral een show voor de bühne."

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    de pvdd houdt al een hele tijd een show voor de buhne.

Of registreer je om te kunnen reageren.