Home

Achtergrond

Monsanto wint, vleesconcerns VS verliezen

Goede cijfers voor Monsanto, het grootste zaadbedrijf ter wereld, leverden aandeelhouders gistermiddag 8 procent winst op.

Het bedrijf verhoogde de winstverwachting en verklaarde aantrekkende markten te zien, mede dankzij de toenemende aantrekkelijkheid van biobrandstoffen.

Het aandeel van het Amerikaanse vleesconcern Tyson Foods verloor deze week aanzienlijk aan waarde. Aandeelhouders zagen op woensdag liefst 5,69 procent verdampen en deden hun waardepapier op Wall Street van de hand voor € 14,25.

Een week geleden bevonden Tyson-aandelen zich nog boven de 15 euro-grens. Beleggers reageerden wellicht op het nieuws dat het bedrijf uit Arkansas investeert in een duur energieproject.

Concurrent Smithfield Foods verloor 5,7 procent. Het aandeel daalde in een week tijd met bijna 10 procent. De hogere prijzen voor agrarische grondstoffen, gestuwd door de hoge olieprijs, spelen ongetwijfeld een belangrijke rol. De vraag naar biobrandstof neemt vermoedelijk toe waardoor beleggers inzetten op futures in graan en soja, ingrediënten voor veevoer.

Of registreer je om te kunnen reageren.