Home

Achtergrond 1 reactie

Mogelijk glastuinbouwgebied in Oostflakkee

Waarnemend burgemeester Jan Heijkoop van Oostflakkee vindt dat zijn gemeente serieus onderzoek moet doen naar de mogelijkheid van een grootschalig glastuinbouwgebied.

Dat zei hij maandag 7 januari in zijn nieuwjaarstoespraak. Volgens Heijkoop, oud-voorzitter van LTO Noord, zou de komst van glastuinders de werkgelegenheid in de Zuid-Hollandse gemeente een enorme impuls geven. Nu is er in Oostflakkee nog geen enkel glastuinbouwbedrijf gevestigd.

De gemeente hoopt begin april met een toekomstvisie te komen. Hierin is mogelijk een scenario opgenomen dat ruimte biedt voor een grootschalig glastuinbouwgebied. De discussie hierover zal de komende maanden in de gemeenteraad worden gevoerd.

Heijkoop verbindt aan de mogelijke komst van glastuinbouw wel randvoorwaarden. Zo moet lichthinder worden voorkomen en moeten de bedrijven in het landschap worden ingepast. In de gemeente Oostflakkee liggen de woonkernen Achthuizen, Den Bommel, Ooltgensplaat en Oude-Tonge.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    H. Verkaik

    Sorry hoor, maar daar liggen al een paar kassen. Kijk maar eens op http://maps.google.nl/ en zoek op: Oudelandsedijk in Oude Tonge. Daar zitten twee schitterende bedrijven: een tomatenteler en een radijzenteler.

Of registreer je om te kunnen reageren.