Home

Achtergrond

Minister verhoogt cao-bod voor politie

Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft haar cao-bod voor de politie met een half procentpunt verhoogd.

Daarnaast biedt de minister alle politieagenten een eenmalige uitkering van 300 euro bruto. Ter Horst heeft de vakbonden nadrukkelijk opgeroepen terug te keren naar de onderhandelingstafel om de impasse in de cao-gesprekken te doorbreken. Zij gaat er vanuit dat de politiebonden haar handreiking accepteren.

De vakbonden braken vorige maand de eerste officiële onderhandelingen over een nieuwe cao direct af uit onvrede met het geboden pakket arbeidsvoorwaarden. Sindsdien voeren de bonden actie.

Het verhoogde bod van de minister betekent dat agenten die al lang meedraaien op straat de komende twee jaar stapsgewijs een loonsverhoging van 9,25 procent zouden krijgen. Het gaat om een groep van ongeveer 16.000 agenten. In het eerste voorstel voor een nieuwe cao bood Ter Horst deze politiemensen 8,75 procent meer.

Alle andere politieagenten krijgen 6,25 procent meer loon geboden in het nieuwe voorstel, dat moet lopen tot april 2010. Het gaat om operationeel personeel dat nog niet aan de top van de schaal zit en alle overige politiemedewerkers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.