Home

Achtergrond

Minister stelt bemiddelaar aan in cao-conflict

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken gaat een bemiddelaar aanstellen om een doorbraak te bereiken in het conflict met de politiebonden over een cao.

Dat zei ze gisteravond na afloop van overleg met de vakbonden, dat niets opleverde. "De bedoeling is dat de bemiddelingspoging binnen twee weken wordt afgerond'', zei Ter Horst. Wie de bemiddelaar wordt, is nog niet bekend. De vakbonden laten mede daarvan afhangen of zij doorgaan met hun acties.

Het overleg van maandag volgde op anderhalve week van verkennende gesprekken, waarin de partijen hun standpunten nader toelichtten. Daar was een topambtenaar van het ministerie bij aanwezig. Gisteren wilde de minister zelf met de bonden praten.

Van onderhandelingen over een nieuwe arbeidsovereenkomst is sinds half december geen sprake meer. De bonden braken deze af uit onvrede met het bod van de minister, die werkgever is van de politiemensen. Ook op een nieuw bod van de bewindsvrouw gingen de vakorganisaties niet in.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.