Home

Achtergrond

Minister en politiebonden blijven in gesprek

Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) en de politievakbonden blijven met elkaar in gesprek over een nieuwe cao.

Maar voordat ze daarover verder onderhandelen, doen ze eerst een "nadere verkenning'' naar punten die nog niet ter sprake zijn gekomen of waarover ze het nog niet eens zijn.

Dat bleek vandaag na afloop van een gesprek tussen Ter Horst en de bonden op het ministerie van Binnenlandse Zaken in Den Haag. "We hebben een goed gesprek gehad. We hebben tijd genomen om elkaars standpunten nog eens aan te horen en toe te lichten'', zei de minister.

De politie voert sinds half december acties voor een stevige loonsverhoging. Die zullen volgens de politiebonden voorlopig gewoon doorgaan. Er is namelijk geen termijn gesteld, wanneer de verkenningen klaar moeten zijn. "We weten nog niet hoe lang het allemaal gaat duren'', aldus ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp na het overleg.

Ter Horst verhoogde haar aanvankelijke bod deze week met een half procentpunt tot 9,25 procent voor agenten die al lange tijd op straat werken en aan het eind van hun salarisschaal zitten. De andere politiemensen kunnen wat de minister betreft 6,25 procent extra salaris tegemoetzien in de komende twee jaar.

De vier politiebonden wezen dit hogere bod echter af en zetten hun acties voort. De minister aanvaardde daarop de uitnodiging van de bonden om elkaars standpunten toe te lichten in een gesprek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.