Home

Achtergrond

Minister belooft uiterlijk begin 2009 uitbreiding netcapaciteit Westland

Uiterlijk begin 2009 moet de transformatorcapaciteit van het netwerk van Westland Infra structureel zijn uitgebreid. Die toezegging deed minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken woensdag tijdens een spoeddebat met de Tweede Kamer.

"Die transformatorcapaciteit moet gewoon op tijd klaar zijn. Anders zal Westland Infra een ministeriële aanwijzing krijgen”, aldus de minister. De DTe zal nagaan of Westland Infra de afgelopen jaren voor voldoende reservecapaciteit heeft gezorgd op het net. Dit zal ook voor de andere regionale netbeheerders worden nagegaan. Mocht blijken dat Westland Infra door het niet tijdig investeren in voldoende reservecapaciteit de Elektriciteitswet heeft overtreden, dan staat het bedrijf een boete te wachten. De minister zal de Kamer over de uitslag van dit DTe-onderzoek per brief informeren.

Een systeem voor congestiemanagement wordt de komende weken door de minister uitgewerkt.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.