Home

Achtergrond 1 reactie

Minder vogels in de stad

Steden zijn voor veel vogels van groot belang als leefgebied. Maar de negen vogelsoorten die in de tuinvogeltellingen van 2003 tot en met 2006 het meest voorkomen in de stad, nemen als geheel in aantal af.

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In de stad gaat het goed met de populaties van de koolmees, de merel, de pimpelmees en de vink. Hun aantallen nemen toe of blijven stabiel. Met andere vogelsoorten gaat het minder goed. Zo neemt het aantal houtduiven, huismussen, kauwen, spreeuwen en Turkse tortels in de stad de laatste jaren af, aldus het CBS.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    in de steden zitten de meeste zogenaamde dierenvrienden en pvdd-stemmers,maar heel veel van die mensen willen geen vogels onder de dakpannen en onder de nok van hun huis,en maken die dicht,want het geeft zo,n rommel en poep.ook worden ze wel lid van de vogelbescherming,maar aan dat lidmaatschap heeft een huismus of spreeuw niet zoveel

Of registreer je om te kunnen reageren.