Home

Achtergrond 3 reacties

Milieuvriendelijke frietzak rukt op in België

Als alternatief voor de miljoenen plastic zakjes die de Belgen jaarlijks laten vullen met frieten in de 'frituur', rukt nu de milieuvriendelijke draagzak op.

In de krant Gazet van Antwerpen vertellen de eigenaren Rudy en Trice Goris van patatzaak Tiosco in Nijlen dat ze jaarlijks zo'n 50.000 plastic zakjes er doorheen joegen.

De eco-zak ziet er uit als een supermarkttas, maar de afmeting is aangepast aan de frietbakjes en er zitten luchtgaatjes in. "We hebben al bijna duizend tassen uitgedeeld,'' vertelt Trice.

In Limburg is de eco-zak al zeer populair, het Nijlense echtpaar is via contacten in de aardappelindustrie ook andere frietzaken enthousiast aan het maken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  T.Peeters

  15 weken in België stage gelopen niet een plastic frietzak gezien werd allemaal in papier gevouwen maar ja. Goed initiatief slecht bericht mis de helft aan info in t artikel. Waar is de zak van gemaakt is die her bruikbaar of hoe moet ik dat zien??

 • no-profile-image

  jolanda

  GA ZO DOOR!!!!!!!

 • no-profile-image

  Annemie

  Ik woon in Nijlen en heb inderdaad zo een frietzak gekregen. Het is een soort nylon zak die meermaals kan gebruikt worden. Het initiatief is er vanaf kerstmis 2007, dus echt nieuw! Ze hopen om ook de andere frituren aan te zetten tot de aankoop van die frietzak.

Of registreer je om te kunnen reageren.