Home

Achtergrond 499 x bekeken

Milieukeur past eisen plantaardig product aan

De Stichting Milieukeur (SMK) publiceerde per 20 januari 2008 de herziene milieukeurcriteria voor plantaardige producten.

In dit certificatieschema ligt het accent op het verminderen van de milieubelasting bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen, omdat daar de grootste milieuwinst kan worden gerealiseerd.

Zo heeft SMK de lijst met toegestane gewasbeschermingsmiddelen geactualiseerd. Dit gebeurde in overleg met diverse maatschappelijke organisaties, telers en op advies van DLV Plant en ZLTO-Advies. Nieuwe, minder belastende middelen zijn opgenomen ter vervanging van bestaande, meer belastende middelen.

Daarnaast lopen Milieukeurtelers ook in 2008 weer één jaar vooruit op het wettelijke niveau dat gebaseerd is op de Europese Nitraatrichtlijn. Dit seizoen gelden voor de Milieukeurtelers dus de wettelijke (concept-)gebruiksnormen voor 2009.

De keuringsfrequentie van veld- en boomgaardspuiten is vorig jaar wettelijk verlaagd naar eens per drie jaar. SMK handhaaft de norm op twee jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.