Home

Achtergrond

Milieudefensie: één inkoopnorm residu groente en fruit

Milieudefensie wil supermarkten in gesprekken bewegen de extra inkoopeisen voor residuen gelijk te trekken.

Dat zegt de organisatie in reactie op het besluit van supermarktkoepel CBL de eisen niet landelijk gelijk te trekken. Milieudefensie noemt dat conservatief. "Het is voor de handel ondoenlijk met verschillende normen te werken", zegt projectleider Wouter van Eck.

Milieudefensie heeft een model opgesteld voor aanvaardbare inkoopnormen voor residu. Op welk niveau deze eisen liggen, kon hij gisteren niet zeggen.

Ondertussen werken supermarktketens zelfstandig aan hun residubeleid. Zo zegt Plus het bestaande beleid tegen het licht te houden. De vijftien supermarktketens van Superunie praten morgen over het onderwerp en verwachten een besluit te nemen. Volgens bronnen zijn de leden van Superunie verdeeld.

Milieudefensie wacht het besluit met spanning af. "Als zij de norm aanscherpen, schiet het pas echt op."

Of registreer je om te kunnen reageren.