Home

Achtergrond 183 x bekeken

Midden-Amerika levert vaker kant-en-klare planten

Landen in Midden-Amerika voeren in toenemende mate kant-en-klare planten in Europa in, die direct naar de consument kunnen. Dat bleek tijdens een bijeenkomst van FloraHolland in Naaldwijk.

Tijdens de bijeenkomst werd aandacht gegeven aan de ontwikkelingen in Midden-Amerika op het terrein van de sierteelt. Tot nu toe staan de landen in deze regio vooral bekend als leverancier van snijgroen en uitgangsmateriaal voor de teelt van planten. Planten die naar Nederland komen, worden doorgaans nog in Nederlandse kassen afgekweekt voor zij klaar zijn voor de verkoop. Maar dat verandert.

Door toennemende professionaliteit, betere logistiek en technische innovaties zijn producenten in Midden-Amerika steeds vaker in staat om kant-en-klare planten af te leveren. Die tendens zal de komende jaren doorzetten, zo werd in Naaldwijk voorspeld.

Landen in Midden-Amerika – bijvoorbeeld Costa Rica, El Salvador, Guatamala en Panama – liggen gunstig ten opzichte van belangrijke markten als de VS en Europa. Het klimaat is bijzonder geschikt voor de teelt van planten en de kosten zijn er nog laag. Dit maakt de regio interessant voor producenten van sierteeltproducten. Samenwerkingsverbanden met Nederlandse bedrijven komen volgens veiling FloraHolland dan ook steeds vaker voor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.