Home

Achtergrond 150 x bekeken 1 reactie

Meningsverschil over cao Open Teelten

FNV Bondgenoten en de werkgevers verschillen van mening over de uitwerking van de cao Open Teelten.

In juli 2007 werd een akkoord bereikt tussen werkgevers en werknemers. Nu blijkt echter onenigheid te bestaan over de inschaling in het nieuwe loongebouw van werknemers die op 1 juli 2007 al in dienst waren.

De discussie tussen FNV Bondgenoten en de werkgevers spitst zich toe op de zogeheten 'oude rechten'. Tijdens de cao-onderhandelingen is volgens FNV afgesproken dat werknemers die op 1 juli 2007 al in dienst waren, er niet op achteruit mogen gaan. Werknemers die in de B-, C- en D-schalen zijn ingedeeld, hebben in het nieuwe loongebouw minder periodieken en zitten eerder aan het einde van hun schaal. FNV Bondgenoten ziet dat als een achteruitgang.

De werkgeverscommissie heeft begin januari overleg gehad over het probleem. Donderdag voerde de redactiecommissie van de werkgevers overleg over de wijzigingsvoorstellen van FNV Bondgenoten. Het is nog niet bekend wat het resultaat van dit overleg is.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    ron oskam

    na vele berichten en diverse e-mails naar mv. berndsen over hoe krom zet ik een bericht in een nieuwbericht blijkt dus dat en nog geen cao is. wees eens wat zorgvuldiger in je berichgeving. laatste a4 wat ik ontving op 1-2 stond 3% 1-7-2007 rond en die 1.5 % rond maar niets over de 3% van 1-7-2008. Gaat dit nog door? of was de redactie die even vergeten te vermelden? Wel jammer als je wat kritische noten hebt ze je gelijk vragen voor de redaktie commisie, je kan natuurlijk ook mje eigen persberichten wat beter doorlezen. Veel succes verderf.

Of registreer je om te kunnen reageren.