Home

Achtergrond

Meldpunt krijgt weinig extra meldingen stroomschade

Bij het nieuwe centrale meldpunt stroomschade van de Dienst Regelingen, dat de schadeaanvraag van gedupeerden van de stroomschade in de Bommelerwaard afhandelt, komen niet veel nieuwe schademeldingen binnen.

Sinds gisteren moeten financieel gedupeerden zich melden bij het meldpunt. Tot nog toe zijn daar 12 meldingen binnengekomen, aldus een zegsman van de Dienst Regelingen (DR).

Voorheen werden de schades gemeld bij de gemeenten. Hoeveel meldingen er in totaal precies zijn, kan DR niet aangeven. "Naar schatting zijn er honderd schademeldingsformulieren binnengekomen bij de gemeenten. Wij hebben die nog niet gekregen." DR vermoedt dat het merendeel van de schade al was gemeld.

De storing kwam door een helikopter die begin december tegen een hoogspanningskabel vloog.

Olga Hoekstra

Of registreer je om te kunnen reageren.