Home

Achtergrond 180 x bekeken 3 reacties

Meer slachtoffers door illegaal vuurwerk

De afgelopen jaarwisseling zijn er ongeveer 1.100 gewonden gevallen door vuurwerk. Dat zijn er bijna 150 meer dan een jaar eerder.

Dat heeft directeur W. Rogmans van de stichting Consument en Veiligheid vandaag gezegd. Volgens Consument en Veiligheid is de stijging van het aantal slachtoffers vooral te wijten aan ongelukken met illegaal, professioneel vuurwerk. De verwondingen waren dit jaar wel minder ernstig. Het aantal gewonden dat naar het ziekenhuis moest, nam af met 5 procent.

De stichting had vorig jaar al gewaarschuwd dat het aantal gewonden zou toenemen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jos

  het ontsteken van vreugdevuren is in allerlei culturen aan de orde. en wij hier knallen er op los met Nieuwjaar. Op zich niets mis mee. Wel wordt telkenmale de discussie gevoerd over illegaal vuurwerk, en dat mag ook!! Maar wat is dan illegaal vuurwerk ?? Meestal wordt dan vuurwerk bedoeld wat niet in Nederland is toegelaten. Toch kan dit soort van vuurwerk WEL goedgekeurd zijn in b.v. Belgie of Duitsland, ook EU landen!! Mijn essentie is dan ook, kom op termijn naar een EU goedkeuring, en benoem dan illegaal vuurwerk als dat vuurwerk wat b.v. zelf in elkaar geprutst is. Ben ik helemaal voor!!

 • no-profile-image

  jos

  het ontsteken van vreugdevuren is in allerlei culturen aan de orde. en wij hier knallen er op los met Nieuwjaar. Op zich niets mis mee. Wel wordt telkenmale de discussie gevoerd over illegaal vuurwerk, en dat mag ook!! Maar wat is dan illegaal vuurwerk ?? Meestal wordt dan vuurwerk bedoeld wat niet in Nederland is toegelaten. Toch kan dit soort van vuurwerk WEL goedgekeurd zijn in b.v. Belgie of Duitsland, ook EU landen!! Mijn essentie is dan ook, kom op termijn naar een EU goedkeuring, en benoem dan illegaal vuurwerk als dat vuurwerk wat b.v. zelf in elkaar geprutst is. Ben ik helemaal voor!!

 • no-profile-image

  jos

  het ontsteken van vreugdevuren is in allerlei culturen aan de orde. en wij hier knallen er op los met Nieuwjaar. Op zich niets mis mee. Wel wordt telkenmale de discussie gevoerd over illegaal vuurwerk, en dat mag ook!! Maar wat is dan illegaal vuurwerk ?? Meestal wordt dan vuurwerk bedoeld wat niet in Nederland is toegelaten. Toch kan dit soort van vuurwerk WEL goedgekeurd zijn in b.v. Belgie of Duitsland, ook EU landen!! Mijn essentie is dan ook, kom op termijn naar een EU goedkeuring, en benoem dan illegaal vuurwerk als dat vuurwerk wat b.v. zelf in elkaar geprutst is. Ben ik helemaal voor!!

Of registreer je om te kunnen reageren.