Home

Achtergrond 16 reacties

Meer over de liefde van Marianne Thieme

Thieme is verliefd op een bio-boer. Kennelijk is ze dus niet zo anti-boer als iedereen denkt.

Het doet me denken aan dat liedje van Cornelis Vreeswijk over de verboden liefde tussen de nozem en de non. Die liepen verliefd over het gras en de politie zei dat dat verboden was.
De liefde tussen Marianne Thieme en een biologische boer, lijkt ook wel verboden. Het maakt in elk geval veel reacties los, voornamelijk hele diepdoordachte visies van mensen die zich Doewie noemen. Of Rammelaar. Of Vrij Nederland….Ze noemen Thieme een concubine die graag boeren naait en vragen zich af wie van de twee geliefden in bed boven ligt en wie onder. Buitengewoon interessante opmerkingen, en zó goed doordacht dat iedereen ze graag anoniem op onze website pleurt.

Zijn boeren en boerinnen die dit soort vuil spuiten soms bange watjes? Durven ze niet met naam en toenaam te zeggen dat ze Thieme een ‘staatsgevaarlijke sloerie vinden? Een heks in schaapskleren? Dat ze het nog liever met een wild zwijn doen dan dat ze met dat takkewijf in de schaduw moeten lopen? En dat ze er vast wel pap van lust?’ Kennelijk niet. Daar maak ik uit op dat de mensen die anoniem dit soort dingen roepen, enorme lafbekken zijn.

Zijn alle mensen die zo vreemd reageren op de vriend van Thieme soms vergeten hoe het was om verliefd te zijn? En hoe grievend het was als ouders en vrienden de geliefde niet zagen zitten? Goed, Thieme heeft standpunten waar je het hevig mee oneens kunt zijn. Maar dat ze kennelijk gevoelens heeft opgevat voor een boer, betekent dus dat ze niet zo anti-boer is als iedereen wel denkt.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ronald

  Margreet,
  Heeft niets met "BOEREN" te maken die funzige opmerkingen. Kijk eens op reactie paginas van bijv. een blad als de Telegraaf..... Blijkbaar heeft een erg groot % NEDERLANDERS (en niet boeren) deze behoefte. En omdat Mevr Thieme nogal wat reacties opwekt bij de hard-werkende boeren, krijg je dit soort reacties. Vele reacties zijn overig best humorvol hoor!! En sommigen gaan iets te ver.

 • no-profile-image

  maria

  Beter lezen, Margreet. Volgens mij vallen de meesten over het feit dat ze een relatie met een ex-jager heeft en niet over het feit dat hij bio-boer is!

 • no-profile-image

  Gait Koerveld

  Laten we 't eens positief bekijken........... Misschien komt ze wel tot inkeer.........
  Dat wij boeren ook eens buiten ons afgebakende erf snuffelen is ook niet verkeerd. Dat zij nu sjans heeft met een (bio) boer kan goed uitvallen.
  Er is meer voor ons te winnen, nu zij wat kan overnemen van haar vriend, waar wij wat aan hebben, dan andersom!

 • no-profile-image

  Harry Wipstat

  Dit keer kan ik niet anders dat het helemaal eens zijn met Margreet. Doe toch eens normaal jongens. Als ik niet getrouwd zou zijn, zou ik ook best een relatie willen met Marianne. Dus ik ben best een beetje jaloers op Jaap. Je hoeft het toch niet overal over eens te zijn. Waarom zou iemand als Marianne Thieme nou geen relatie met een ex-jager kunnen hebben? Zelf heb ik een enorme hekel aan rook. Maar mijn vrouw is wel een ex-rookster. Wat nu? Echtscheiding aanvragen?

 • no-profile-image

  dirk

  Ik ben helemaal niet bang voor die Thieme maar zoals zij met haar club de boeren heeft en nog steeds bejegend is absurd te noemen Daar krijg je dit soort reacties van Daar vraag Thieme gezien haar gedrag naar Heel begrijpelijk En wat de boerderij betreft ga op betere zaken in als dit

 • no-profile-image

  Arnold Maalderink

  Uiteraard gaan sommige reactie's te ver maar Mevr. Thieme laat dan ook geen kans onbenut om alle boeren gemakshalve over een kam te scheren door ons stelselmatig als criminelen af te schilderen.En wie wind zaait zal storm oogsten...
  Overigens ben ik het niet eens met mevr. Wellink door te stellen dat ze niet zo antiboer is. Ze misbruikt een makkelijk aan te pakken groep burgers om haar eigen macht te vergroten.
  Ik vind dat wel anti boer zijn.

 • no-profile-image

  Han van 't Hof

  Het is te betreuren dat wij als agrarische sector onze kop maar in het zand blijven steken. Waarom zijn wij boos op Marianne Thiemen? Gewoon omdat wij ze gebruik maakt van onze zwakke kant.
  Zij misbruikt negatieve incidenten in onze sector( die niet wenselijk zijn) om zich over onze rug te profileren. Als wij vanuit de sector niet in staat zijn om daar een positieve PR tegenover te zetten dan zijn we geen knip voor onze neus waard. Als we de energie die nu richting Marianne Thiemen gaat eens richting onze eigen standsorganisatie's sturen dan kan de burger zelf een keuze maken op inhoud en kwaliteit en niet op suggestieve informatie.
  Het nog steeds zo wanneer we met een vinger naar mevrouw Thiemen wijzen er drie vingers naar onszelf zijn gericht.

 • no-profile-image

  Janneke

  Ik ben het ook helemaal niet eens met Marianne Thieme en ik voel me als boerin ook vaak gekwetst. Maar hoe is het niveau van Margreet Wellink om zo'n kollum te schrijven? Wat je niet wilt dat een ander doet moet je zelf ook niet doen. Verlaag je niet naar dit niveau. Met dit soort taalgebruik neemt niemand je serieus. Je voert discussie op grond van feiten

 • no-profile-image

  appie

  Ik heb ook geprobeerd met een knipoog te reageren op de berichtgeving rond marianne thieme, anoniem ja net als nu ja maar dat is omdat ik een paar jaar geleden ook op je blog reageerde en een flinke poos later zat te googelen en ik deze gegeven reactie weer tegenkwam. En een mening die ik nu heb hoeft niet persee de mening te zijn die ik over 3 jaar heb.
  Maar over de blog van marianne thieme, de echt laag bij de grond zijnde reacties zijn toch ook van van de milieumensen

 • no-profile-image

  appie

  maar we staan ondertussen wel gelinkt in de blog van mevrouw thieme op de site van de pvdd.
  Maar nog even 1 ding die ik vergeten was, ik denk dat hijgend hert, mr beasley, mr daemian ook in werkelijk niet zo heten en dat zijn naar mijn idee toch echt geen boeren

 • no-profile-image

  TomassBradley

  Je moet dit niet alleen bekijken vanuit de tegenwoordige tijd en de menselijke gevoelens tussen man en vrouw.
  Marianne had al een kind van een andere man, die haar wellicht verlaten heeft of zij hem.Nu ontmoet zij deze lieve jager
  en een mens heeft dan geen schijn van kans en zij wordt verliefd en de Lord zelf speelt haar parten. Lees ook de site
  www.exadventist.com en je krijgt een
  beter beeld hoe wonderlijk alles toch kan verlopen in je leven. Zo kan een mens een speelbal worden van het lot
  en het lijkt allemaal zo vaag, maar
  de achtergrond is plotseling duidelijk en helder en na enige tijd zal het ons worden geopenbaard waarom het allemaal zo is afgelopen. Maar spannend is het wel, omdat in de boodschap van de dierenvrienden hoewel ongewild toch een dubbele boodschap verscholen ligt, die
  vastzit aan de club van de adventisten.
  Maar je kunt dat allemaal lezen op internet, want niets blijft voor ons verborgen en je kunt dan altijd nog een goede beslissing nemen als je ooit een misstap hebt begaan.
  Tomass B.

 • no-profile-image

  jeroen

  Niet zo anti boer? Halve waarheden verkopen,via niet diervriendelijk acties (nersten vrij laten) hun zin willen krijgen, media weten te bespelen, nee wij in de agrarische sector moeten dat toch zeker nu als positief opvatten? Schrijft u wel op de goeie site?

 • no-profile-image

  dolf janssen

  Het taalgebruik van M Welink past precies tussen een aantal van de 190 reacties op de site van het AgD die overigens al weer verwijderd zijn .
  Ongeloofwaardg hoor zo'n zedenpreker als M Wenink die zichzelf op hetzelfde lage nivo neerzet met allerlei grove en beledigende woorden/opmerkingen naar de medemens.
  Misschien een goed voornemen voor het nieuwe jaar!!!
  Los het op met humor ipv beledeigingen

 • no-profile-image

  arend

  marianne thieme kan dan wel denken dat ze de op een na invloedrijkste vrouw van nederland is maar dat moet ze eerst maar eens waarmaken.Dit doet ze niet op de arrogante neerbuigende manier als in haar weblog want dan hebben een heleboel inzenders van een kritische recht uit het hart reaktie wel degelijk gelijk gekregen.
  Maar ach een weblog welke gespekt is met kinderlijke en en en en vertellingen,daar zal elk normaal denkend mens gelijk doorheen prikken.

 • no-profile-image

  Boer

  Zo zie je maar weer, liefde maakt blindt.

 • no-profile-image

  anoniempje hahahaha

  wie zegt dat het boeren zijn?? het is toch anoniem? iedereen kan het zijn

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.