Home

Achtergrond

Meer openheid over gevolgen bedrijfsvoering

Grote Nederlandse bedrijven rapporteren steeds beter over de gevolgen van hun bedrijfsvoering op milieu, mensenrechten en over sociale aspecten.

Dat blijkt uit onderzoek van 150 jaarverslagen in opdracht van staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken. In het rapport van PriceWaterhouseCoopers wordt de 'transparantie' van bedrijven vergeleken. Heemskerk denkt dat bedrijven zo geprikkeld worden om meer te doen aan wat genoemd wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo).

Het onderzoek is voor de vierde keer verricht. Rabobank is nu de "absolute koploper'' en heeft ABN-Amro verdrongen van de eerste naar een vierde plaats. Unilever en de ING Groep staan op de tweede en de derde plaats.

Niet alle Nederlandse bedrijven scoren beter in het nieuwste onderzoek. Onder meer effectenbeurs Euronext, het beursgenoteerde onderneming en bierbrouwer Bavaria halen dit keer minder punten als het gaat om openheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.