Home

Achtergrond

Meer glas voor boomteelt en tuinbouw

De gemeente Zundert wil in samenwerking met de gemeente Rucphen meer ruimte bieden voor teeltondersteunende voorzieningen, zoals glasopstanden in de boomteelt- en tuinbouwsector in de regio.

Burgemeester en wethouders stemmen namelijk in met de 'Nota teeltondersteunende maatregelen', meldde BN/DeStem zaterdag. Het gaat om een verruiming van permanent glas tot anderhalve hectare in totaal. De behoefte aan meer kassen is gebleken tijdens het reconstructieproces. De uitbreiding wordt echter alleen toegestaan als er voldoende aandacht is voor het aangezicht van het landschap.

In het reconstructieplan De Baronie, dat gelegen is tussen Zundert en Rucphen, is een gebied aangewezen dat voor verruiming in aanmerking komt. Hiervoor wordt nu een zogenaamd beeldkwaliteitplan opgesteld. Dit plan geldt ook voor andere bedrijven die gebruik willen maken van de verruimingsmogelijkheden en vallen onder het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied van beide gemeentes.

De nota en het beeldkwaliteitplan worden nog wel voor advies voorgelegd aan de ZLTO, Brabantse Milieu Federatie, platform Treeport Zundert en de reconstructiecommissie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.