Home

Achtergrond

Meer auto's verkocht dan verwacht

De verkoop van personenauto's in Nederland is in 2007 harder gestegen dan verwacht.

In totaal werden 504.197 nieuwe auto's geregistreerd. Dat is een stijging van ruim 4 procent ten opzichte van 2006, zo maakten de brancheverenigingen RAI en Bovag vandaag bekend.

RAI en Bovag rekenden zelf op een half miljoen verkochte nieuwe wagens. Voor 2008 voorzien zij een daling tot 487.000 stuks door hogere belastingen voor automobilisten in combinatie met dalingen van het consumentenvertrouwen en de koopkracht.

De meest verkochte merken in 2007 zijn Volkswagen, Opel, Ford, Toyota en Peugeot. De Peugeot 207, de Opel Corsa, de Volkswagen Golf, de Opel Astra en de Ford Focus waren vorig jaar de populairste modellen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.